USĖNAI

Šilutės rajono bendruomenės svečiavosi Suvalkijoje ir dalinosi gerąja patirtimi

 

2014-09-18 10:59:34, zinios1.lt

      Antradienio rytą gausus būrys rajono bendruomenių narių autobusu išjudėjo link Suvalkijos. Šilutės rajono bendruomenių sąjunga organizavo susitikimą su Vilkaviškio rajono kaimo bendruomenių sąjungos nariais. Vizito metu pasidalinta abiejų rajono bendruomenių veiklos patirtimi bei pasirašytas bendradarbiavimo susitarimo dokumentas.

      Svečiai iš Šilutės svetingai sutikti buvo Klausučiuose. Čia atvykusiuosius pasitiko ne tik Vilkaviškio bendruomenių sąjungos, bet ir gausus šio rajono bendruomenių narių būrys. Susitikimo metu Vilkaviškio rajono kaimo bendruomenių sąjungos atstovė Daiva Riklienė pristatė krašto įžymias vietas, pasidalino organizacijos veiklos patirtimi, kuri jau skaičiuoja daugiau nei dešimt metų.

      Pristatyme šilutiškiai buvo supažindinti su Vilkaviškio rajono bendruomenės ruošiamais ir įgyvendinamais projektais, organizuojamomis tradicinėmis kaimo šventėmis. Suvalkiečiai pasidalino patirtimi, kaip gražina ir puoselėja savo gimtąsias vietas, mylimą kraštą.

    Nuotraukos galerijoje

Šilutės rajono bendruomenių sąjungos pirmininkė Marijona Janavičienė pristatė šilutiškių bendruomenių nuveiktus darbus, įgyvendinamus ir planuojamus vykdyti projektus bei  organizacijos veiklos kryptis.

     Susitikime dalyvavęs bendruomenės „Želvesys“ atstovas Edvardas Jurjonas pristatė bendruomenės arbatos rinkimo, džiovinimo ir ruošimo  tradicijas.

     Vėliau abiejų rajonų bendruomeninių organizacijų atstovai diskutavo apie tai, kaip bendruomenėms būtų galima gauti didesnės ekonominės naudos. Šilutiškiai juokaudami klausė kolegų suvalkiečių,  gal šie iš bendruomenių vykdomos veiklos jau skaičiuoja sukrautus turtus ir prašė pasidalinti patirtimi.

 

Pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas


     Susitikimo metu buvo pasirašytas partnerystės bendradarbiavimo susitarimas tarp Šilutės ir Vilkaviškio rajonų bendruomenių sąjungų. Šiuo susitarimu abi organizacijos sutarė kurti bendrus inovacinius projektus, suvienijančius bendradarbiavimo sričių istorinius, kultūrinius, gamtinius ir žmogiškuosius išteklius. Taip pat šalys įsipareigojo siekti sutelkti abiejų rajonų bendruomenes aktyviam pilietiškumui ir sustiprinti jų bendradarbiavimą.
     Kaip jau dera, šilutiškiai neatvyko be dovanų. Šeimininkams buvo įteiktas mūsų krašto konditerių iškeptas gardus šakotis, o Klausučių bendruomenės pirmininkas savo ruožtu perdavė šventinės duonos kepalą.
     Pasirašius sutartį svečiai buvo pakviesti prie gausiai apkrauto saldumyno stalo, kur dviejų rajonų bendruomenės aptarė ateities perspektyvas, kaip kartu galėtų prisidėti prie gražaus bendradarbiavimo, kokių pageidautų kontaktų veiklose, susijusiose su turizmu, ypatingai - kaimo vietovėse, ekologijos.
     Pasak Šilutės rajono bendruomenių sąjungos pirmininkės Marijonos Janavičienės, toks pasidalinimas patirtimi užtikrina  sėkmingas bendruomenių veiklas.
     „Diskutuojant atsiranda galimybė pasidalinti rūpesčiais ir problemomis, kurios iškyla skirtingose regionuose veikiančioms bendruomenėms. Savaime suprantama, visa tai suteikia galimybes ateityje kokybiškiau įgyvendinti išsikeltus tikslus ir uždavinius bei išvengti klaidų“, - sakė M. Janavičienė.
     Sugrįžę iš kelionės Šilutės bendruomenių atstovai vienbalsiai tvirtino, kad vizitas pas kolegas į Vilkaviškį praplėtė akiratį ir pasėjo daug įdomių minčių. Mūsų rajono bendruomenių atstovai, dalyvavę šioje išvykoje, sakė, jog pasidalinimas patirtimi buvo labai naudingas ir turės svarbią reikšmę vykdant mūsų tolesnes veiklas.
     Klausučių bendruomenės pirmininkas Ramūnas Puodžiūnas šilutiškiams aprodė 3 ha ploto sutvarkytą bendruomenės  „Atgimimo“ parką. Pirmininkas didžiavosi, jog net vilkaviškiečiai neturi tokio parko, kokį turi Klausučių gyventojai, ir pasakojo, kad  bendruomenė ne tik stengiasi tausoti ir saugoti šį parką, bet ir kaskart siekia jį vis atnaujinti įvairiomis pramogų ir laisvalaikio erdvėmis.  

 

      Gerokai po pietų, pasibaigus susitikimui Vilkaviškyje, mūsų rajono bendruomenių atstovai neskubėjo namo, o pasuko link Druskininkų. Važiuodami autobusu pamariečiai grožėjosi nuostabiu kraštovaizdžiu, tuo pačiu diskutavo bendruomenėms aktualiais klausimais. Druskininkuose aplankytas Grūto parkas, kur apie nuostabiai praleistą laiką byloja akimirkos, įamžintos fotoaparatu.

Į namus šilutiškiai grįžo jau gerokai sutemus, bet pilni įspūdžių ir degantys noru greitu metu, pagal galimybes, vėl organizuoti panašią kelionę.