USĖNAI

Kristinos Šveikauskienės riešinių paroda „Kviečiu…“

 

Visi dažnai kartojame, jog pasaulyje nėra nereikalingų dalykų. Viskas turi savo vietą, laiką, paskirtį…

Šiandien Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Usėnų filiale buvo pristatyta – Kristinos Šveikauskienės (Šilutė) riešinių paroda „Kviečiu….“ bei įteiktas Lietuvos tautodailininkų sąjungos nario pažymėjimas.

Mes visur galime atrasti kažką gražaus, vertingo, ypatingo… atrandame jeigu atveriame širdį ir bandome pasimokyti iš visko: ką paveldėjome, šalia ko augome, kokios vertybės supo vaikystėje , jaunystėje ar brandoje… po gilesnių apmąstymų – atrandame, jog pasaulyje tikrai nėra nereikalingų dalykų… kaip Kristinos gyvenime. Iš tėvų ir senelių paveldėtas meno pajautimas aplinkai, gamtai, žmogui šiandien plačiai išsilieja Kristinos riešinių spalvų, ornamentų ir simbolių kalba.

Žavi, kad Kristina „riešinių pasauliu“ sugeba ne liūliuoti, ne čiūčiuoti, o virpinti tam tikras mūsų grožio pajautimo stygas, jos kūrinėliai pulsuoja girdimu, matomu ir apčiuopiamu grožiu. Kuklumas, paprastumas, saikingumas gražiai dera su profesionaliu išbaigtumu.

Parodos atidaryme dalyvavusi Danutė Narbutienė (Lietuvos tautodailininkų sąjungos Žemaitijos skyriaus, Šilutės poskyrio pirmininkė ) su pagarba pristatė ir prisiminimais pasidalino apie Kristinos senelį garsų medžio drožėją Aleksą Mockų (gim.1888.12.18- mirusį 1984.11.03) bei kultūros puoselėtoją Pauliną Pocienę…

Parodos organizatorės Aldona ir Onutė dėkodamos už parodą autorę ir svečius apdovanojo tulpių žiedais- švarios meilės, didelės laimės, šlovės, išdidumo, harmonijos simboliu. Po parodos moterys matavosi riešines, aptarinėjo ornamentų vingrybes, karoliukų spalvas ir derinius…

Nuotraukos galerijoje